Plasma Lift! NYHET!

PLASMA LIFT – rynkreducering och hudföryngring!

Boka ett kostnadsfritt konsultationsbesök på salongen för en individuell utvärdering.



PLASMA LIFT är en plasmaljusbehandling som krymper överflödig och lös hud, för att lyfta och strama upp. Plasma Lift Nordic, PLN, ligger i framkant vad gäller plasmaljusbehandlingar med en kvalitetspenna tillverkad i Tyskland. Denna revolutionerande metod kan uppnå resultat som är jämförbara med plastikkirurgi. 

Vi samarbetar med Medical Finance. De kan hjälpa till med finansiering och delbetalning. Ansök här: www.medicalfinance.se

Områden som kan behandlas:

  • Strama åt slapp hud som exempelvis hängande ögonlock, påsar under ögonen, “kalkonhäng” och överflödig hud på hals och kinder.
  • Slapp hud, ärr, rynkor och överflödig hud i ansikte eller på kroppen.
  • Utslätning av djupare rynkor, fina linjer, kråksparkar och ojämn hy ansikte, hals, dekolletage och övriga kroppen.
  • Korrigering av ärr, pigmentförändringar, bristningar, milier, gropar och ojämnheter.

Bilden ovan visar arbete utfört av Fake Factory

Fördel jämfört med kirurgiskt ingrepp:

  • Snabb läkning och återhämtning.
  • Optimalt och precist verktyg som tar bort överflöd endast i det område som kräver det.
  • Hudkvalitén på det behandlade området stärks då cellförnyelse uppstår i det behandlade området med ny, frisk hud.

Plasma Lift, även kallat Fibroblasting eller Plasma Pen behandling, är en revolutionerande metod för hudföryngring som inte kräver inverkan på vare sig de undre hudlagren eller invasiva ingrepp med operation. Plasma Lift bidrar till en åtstramande och samtidigt lyftande effekt på huden som behandlas med omedelbara och synliga resultat.

Hur fungerar Plasma Lift?

Med Plasma Lift krymper vi din överflödiga hud, eventuella påsar och rynkor.

Det är en relativt ny (men beprövad) behandling för huduppstramning med plasmaimpulser, för att reducera exempelvis tunga ögonlock, påsar under ögonen, kråksparkar, hamsterpåsar, ”röklinjer” runt munnen, lös hud och rynkor på hals, dekolletage etc.

Metoden utförs med hjälp av en elektrod som ej berör huden. Elektroden producerar en mycket liten så kallad ”plasma flash” som hoppar från elektrodens spets till huden och låter huden avdunsta på ytan. Dessa mikrosmå punkter gör huden tightare i området. Huden stimuleras alltså av impulser som endast påverkar huden där det finns fukt.

Behandlingen utförs mycket noggrant efter att terapeut kontrollerat och bedömt kontraindikationer, behandlingsområde, kundinformation och skötselråd. Det rekommenderas att först boka en konsultation innan för att fastställa att behandlingen kan utföras.

Innan behandlingen påbörjas bedövas huden. Efter behandlingen bildas bruna torra prickar på huden som är intorkad hud. Dessa kommer att försvinna under en vecka. Svullnad och rodnad i 2-7dagar efter behandlingen är normalt. Läkningstid och resultat är individuellt.
Dock kan man räkna med en läkningstid i ca 10-12 veckor då ny hud bildas i det behandlade området.

Plasmaliftbehandling ger ett bättre resultat efter hand. Utöver den omedelbara föryngringen kan den lyftande och åtdragande effekten öka under 8-12 veckor efter din behandling .

Huden runt plasmablixten stramar upp och drar hudcellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.

Före din behandling:

Vi rekommenderar att du undviker solbränna, spraytan, melatonaninjektioner och solarium i 2-4 veckor före din behandling. Det bästa är om man använder SPF 50 för att förbereda huden i ca 2-4 veckor före behandling, speciellt om du har en mörkare hudton/hy.

Denna behandling lämpar sig bäst under höst, vinter och tidig vår p g a att man bör undvika starkt solsken i det behandlade området under de närmaste 10-12 veckorna efter behandling.

Resultatet?

Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Flertalet är dock nöjda med en till max två behandlingar.

EFTERVÅRD:
Efter behandling är det normalt att det har någon svullnad. Detta är speciellt om man har behandlat området  runt ögonen. Denna svullnad lägger sig normalt inom 2-3 dagar. Kall kompressor eller tygpåse med is kan läggas försiktigt mot huden för att minska svullnaden.

Små skorpor utvecklas vanligtvis i det behandlade området. Området kommer i första hand att vara brunt på ytan av huden för att sedan avta under de följande dagarna. Det kan ta upp till 7 dagar att helt försvinna.
När skorporna trillat av bildas ny hud i dess ställe och den måste skyddas från direkt solljus i minst 12 veckor med hjälp av solskyddsfaktor 50.

Efterbehandlingen är mycket viktig och måste följas noggrant för att få förväntat resultat. Observera att när skorporna trillat av kan rodnaden att finnas kvar under de följande veckorna till månader. Det är viktigt att inte röra på denna yta eftersom det kan leda till infektion eller ärrbildning.

Ibland kan det behandlade området bli lite grått, det här är en del av den normala läkningsprocessen och kommer att förbättras med tiden. Det är viktigt att hålla behandlingsområdet rent, torrt och skyddat med SPF50  i upp till 12 veckor efter behandlingen.

VANLIGA FRÅGOR:

Är Plasma Lift smärtsamt?
Bedövning appliceras alltid före behandling. Vissa upplever behandlingen som kännbar även om upplevelsen är helt individuell. Förutom en inledande bedövning kan man återapplicera under behandlingens gång om så skulle behövas.

Finns det några biverkningar?

Omedelbart efter behandlingen kan området vara rött och svullet, efter ca 3 dagar efter behandlingen lägger sig svullnaden som oftast. Efter 5-7 dagar har de små skorporna vanligtvis trillat av och rodnaden försvinner efter ca 2-3 månader. Om du upplever att rodnaden är besvärande går det bra att använda mineralsmink över området.

Hur lång tid tar varje behandlingstid?

En session varar cirka 30-60 minuter med omedelbara resultat. Men bedövningen skall verka i 45 min innan behandlingen, påföljt av eftervårdsinstruktioner. Vi bokar alltid av 2 timmar för varje behandling.

Är behandlingen permanent?

Ja, effekterna är permanenta. Men dock stoppar den inte den naturliga åldringsprocessen. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och dina individuella förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Hur bör du förbereda dig före behandlingen?
För att vi skall kunna ge dig rätt behandling, behandlings-intensitet  är det är viktigt att duberättar för oss om du regelbundet medicinerar/nyligen har tagit antibiotika eller om du nyligen har opererats eller gjort annan estetisk behandling på huden.
Vi rekommenderar alltid ett konsultationsbesök om 15 min på salongen någon vecka innan behandling där vi ger ytterligare råd om hur du kan förbereda dig på bästa sätt.

Vi är utbildade av en av de bästa i branschen samt försäkrade för din högsta trygghet och säkerhet som klient hos oss.

Obs! Bilderna nedan är lånade från olika utövare inom PLN Nordic, för att visa som exempel vilka resultat som kan erhållas med hjälp av Plasma Lift behandlingen.
Dessa bilder visar främst arbeten utförda i ögonområdet. Det går även att behandla hals, nacke, dekolletage, haka, käkar samt även rynkor, ärr och lös hud på övriga kroppen.

DU BÖR INTE HA VID BEHANDLING:

– Kontaktlinser under behandlingen för ögonlock, samt inte ha dem i följande 72 timmar efter behandling.
– Vara gravid eller amma
– Diabetes måste behandlas varsammare – 2 behandlingar istället för 1 kan komma att behövas.
– Ha pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet
– Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemediciner).
– Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 3 månaderna (ögonlocksplastik, ansiktslyft, ögonlaser)
– Gjort botox, fillers, laser, kemisk peeling på området de senaste 21 dagarna.
– Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
-18-årsgräns
-Tyvärr kan vi inte behandla mörkare hy pga stor risk för hyperpigmentation (mörka fläckar kan uppstå och bli permanenta)
-Samma sak gäller för Vitiligo (ljusa avgränsande hudpartier) då det istället kan orsaka vita bestående fläckar efter en behandling.

 

 

Plasma Lift, plasma pen, philon, purebeau, fibroblast, fibroblasting, ögonlocksplastik, hudföryngring, huduppstramning, plasma penna, pln nordic, gedin studio, skönhetshörnan sandviken