Ögonbrynstatuering 3D – Microblading

 

3D-bryn/bryntatuering är idealiskt för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg och, om du har en del brynhår själv, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är välformade ögonbryn som kräver minimalt med underhåll och fix. Tänk att få vakna med färdigfixade bryn – det är otroligt bekvämt och tidsbesparande.

Vi använder främst maskin vid bryntatuering. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare men bleknar markant under en tvåveckorsperiod.
Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten. Därför ingår ett gratis återbesök inom 4-8 veckor.

Vid bryntatuering så stannar färgen i översta hudlagret till skillnad från en traditionell kroppstatuering där man går djupare ned till dermis. Det gör att brynen bleknar med tiden och man behöver göra återbesök efter något år. Hållbarheten är som regel mellan 1 och 3 år, beroende på olika individuella faktorer som påverkar processen.

Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år/vartannat år för att bevara formen och färgstyrkan.

 

 

VARFÖR VÄLJA Bryntatuering /Kosmetisk tatuering?
• Du får en form som du själv gillar och som är anpassad efter dina drag

• Så skönt att slippa rita dit dina ögonbryn varje morgon

• Praktiskt att kunna ha fräscha, markerade bryn även när du är vid havet och när du sportar, eller för att du helt enkelt vill vakna upp ”färdigfixad”.

• Slutresultatet är anpassat till ditt hår och din hudfärg samt strukturen på dina existerande ögonbryn så ger det dig en markerad och naturlig look

• Det hjälper till att få ditt ansikte att se gladare och piggare ut.


Behandlingsprocedur Bryntatuering / Kosmetisk tatuering

• Rådgivning och vägledning gällande dina önskemål samt en bedömning av den nuvarande situationen

• Uträkning av symmetri, plåtning och avbildning

• Preliminär skissning tills dess att Du är 100 % nöjd

• Färganpassning av pigmentfärg som passar färgen på din hud och ditt hår)

• Behandlingen är skonsam, det kan kännas lite grann men det är uthärdlig. Proceduren involverar nästan ingen svullnad, men kan orsaka en lättare rodnad utav huden som bör försvinna inom 30 minuter

• Hela proceduren tar cirka 2 – 2,5 timmar vid första besöket.

• Ca 4-8 veckor efter behandlingen utförs en komplettering av första tatueringen. Korrigeringen innebär utfyllnad av bleknat pigment och smärre korrigeringar.

INNAN BESÖKET – Att tänka på, viktigt!

– Åldersgräns, 18 år
– Solbad undvikes senast 24 timmar innan behandling
– Undvik intag av aspirin och/eller Omega 3, eller annan medicin innehållande acitylsalicylsyra, senast 4 dagar innan behandlingen
– Undvik att färga, vaxa och plocka brynen, senast 6 dagar innan behandling
– Undvik starka mediciner (12 tim) och alkohol 48 timmar innan behandling
– Undvik kaffe, te eller andra energidrycker som innehåller koffein innan behandlingen (efteråt går det bra).
– Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig
– Om du är allergisk mot metall- eller annan kemikalie rekommenderas ett allergitest hos oss , senast 1 vecka innan behandling. Kontakta oss vid bokning om så skulle vara fallet.

PRISER OCH BOKNING
3D-bryn / Kosmetisk tatuering (microblading)